Чи насправді соєві боби безпечний вантаж для перевезення?

INSURANCE CONSULTANT AXIOMA

INSURANCE CONSULTANT AXIOMA

страховий брокер
страхування

26.10.2023

Чи насправді соєві боби безпечний вантаж для перевезення?🧐

На перший погляд може здатись, що соєві боби є абсолютно безпроблемним (нешкідливим) вантажем, АЛЕ з цим видом продукту є нюанси.

При перевезенні (імпорті, експорті, транзиті) соєвих бобів у трюмах (чи іншим способом) необхідно враховувати:

👉Температурний режим: повинен бути нижче 25°C;

👉Вологість: повинна становити нижче 11,5%;

👉Наявність вентиляції;

👉Доставка повинна здійснюватися у чистих трюмах;

👉Проведення фумігації соєвих бобів;

У випадку порушення цих головних особливостей перевезення та фізичної властивості вантажу, вантаж стає нестабільним, що призводить до самонагрівання та до займання, тим самим створюючи небезпеку для судна та його екіпажу, що можна покрити страховим ризиком HSSC - збитки понесені у зв’язку з пошкодженням або втратою Вантажу внаслідок самонагрівання, запотівання або самозаймання. Крім ризику самонагрівання, на соєвих бобах також може утворитися пліснява, що призводить до гниття.

Аби уникнути відповідальності за пошкодження вантажу, необхідно детально вивчати умови контрактів та вносити в них вищевказані застереження.

Крім того, важливо завчасно потурбуватись про придбання Договору страхування вантажу, який IC AXIOMA детально вивчить та підбере для Вас умови страхування які найкраще відповідають специфіці вашого вантажу та при виникненні непередбачуваних обставин покроять страхові ризики.

 Підписуйся на нас у Facebook та Linkedin аби дізнатись більше новин.